Compagnie Pol & Freddy
Foto: Loic Nys
PRAKTISCHE INFORMATIE:
zaterdag 14 juli 2018 21u00
> Belgenmonument, Belgenlaan

Jouw wil is wet

'Le Cirque Démocratique de la Belgique' is – verrassend – heel erg Belgisch en heel erg democratisch! Als bezoeker stem je mee over de vorm en inhoud: jouw wil is wet in deze cabaretvoorstelling. Van een jongleernummer met een 24-delig servies tot een duik van vier meter hoogte in een zwembadje van 30 centimeter diep. Een humoristisch onderzoek naar de grenzen van de democratie en de dictatoriale neigingen van de meerderheid.


Erfgoedjaar

Le Cirque Démocratique de la Belgique vindt plaats in het kader van het Jaar van het Cultureel Erfgoedjaar. Vandaar de keuze voor het Belgenmonument, een eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wat is een betere locatie voor een Belgische voorstelling die op vrolijke wijze de democratie behandelt? 


Krijg een boek cadeau

Geïnteresseerd in de geschiedenis van het Belgenmonument? Kom tijdens de voorstelling naar de infotent, daar ligt het boek 'Honderd jaar Belgenmonument in Amersfoort'. Je krijgt het zelfs gratis als je Vriend van Amersfoorts Theater Terras wordt (minimale donatie is 25 euro). 


Parkeren

Bij het Belgenmonument is weinig parkeerplek voor auto's. Dus kom lekker met de fiets (is ook beter voor onze baromzet ;-) ). Voor wie dat geen optie is: parkeren kan het beste in de J. P. Heijelaan. Onze vrijwilligers wijzen je de weg. 


Rondom de voorstelling

We hebben een bar, waar je een uur voor en na de voorstelling terecht kunt voor thee, koffie, frisdrank, wijn en bier. Ook IJs van Vitelli is present. Bij de vrolijke ijscokar kun je kiezen uit bijzondere smaken zelfgemaakt ijs. Als de bar is geopend, speelt een lokale singer-songwriter. Vandaag is dat Hannie Donker. En verder heeft het Belgenmonument een carillon. Speciaal voor deze voorstelling zal dat vanaf 20.30 uur bespeeld worden door Georg Wagner en Ariane Toffel.

 

Toegang: vrij!

Voor onze voorstellingen hoef je geen kaartje te kopen. Alle voorstellingen zijn vrij toegankelijk. We vragen je na afloop van de voorstelling om een bijdrage in een mansblik te stoppen. Deze bijdrage kun je kwijt aan een van de vrijwilligers, herkenbaar aan de vrolijk gekleurde parasols.


Ook in Leusden

Deze voorstelling is dankzij een samenwerking met Leuker Leusden een dag eerder, dus op vrijdag 13 juli, ook te zien in de Leusder wijk Alandsbeek. Locatie: Parkeerplaats bij Jacco's Snackbar, Lepelaar 7, Leusden. Meer informatie via hun Facebookpagina.Een voorproefje (video)
Website Compagnie Pol & Freddy