Voorstelling in Vathorst had alles


Milan Voorsmit

‘Ik heb veel gezien op Oerol, maar zoiets nog nooit. Het was circus en toneel… en de muziek! Het had gewoon alles,’ zegt een dame bij de fietsenstalling. En daarmee verwoordt zij wat veel mensen vonden van La vie tendre et cruelle des animaux sauvages van Compagnie Azeïn in het BRONpark in Vathorst.

Zaterdag 13 juli was een mooie zomerse zaterdag vol acrobatiek. Zwemmen in de vijver, dansen op stapstenen, balanceren op circusballen, picknicken in de avondzon en tot slot een adembenemende voorstelling. Met ruim 500 bezoekers kijken we terug op een zeer geslaagde tweede zaterdag van dit seizoen. En wij niet alleen. Joke: 'Ik ben niet zo van de acrobatiek. Meestal is het heel voorspelbaar. Maar dat had ik bij dit niet. Het meisje kon gewoon vliegen. Het was prachtig. En de combinatie met de picknick vond ik ook geweldig. Wat een heerlijk eten.'

De circusworkshops van Circus Amersfoort waren levendig en werden druk bezocht. Hun eindvoorstelling was een leuke aanvulling op de uitverkochte en overheerlijke picknick. Een welverdiend applaus voor het circus en onze vrijwillige koks. Dank ook aan Ontwikkelingsbedrijf Vathorst die de voorstelling mede mogelijk maakte en de gastvrijheid van Villa Vathorst. De bar werd goed gedraaid Bij Daphne in de kas. En de gezelligheid van de picknick was mede te danken aan de lakens, 'knapzakken' en servetten van Newasco en de geleende aankleding van Kringloopcentrum Amersfoort.

De volgende voorstelling is op zaterdag 27 juli op de Argonweg in bedrijventerrein de Isselt. Griet Desutter vertelt dan vol passie, vuur en humor het verhaal van vier generaties kermis. Want het leven is als een kermis: Allez, Allez, Roulez!

  14-07-2013

Ga terug