Al meer dan dertig jaar organiseert Theater Terras bijzondere voorstellingen op verrassende locaties in Amersfoort. Deze zomer staan vier voorstellingen op het programma voor vier zaterdagavonden in juni, juli en augustus. Met muziektheater, acrobatiek, verteltheater en dans belooft het een prachtige zomer te worden, voor iedereen.

Theater Terras organiseert voorstellingen op locaties die daar niet speciaal voor bedoeld zijn. Een distributiecentrum, een groenstrook in een straat, een manege en een spiksplinternieuw park zijn dit jaar de plekken die je met andere ogen bekijkt omdat je er geen voorstelling verwacht. De locaties zijn vrij toegankelijk. Theater Terras vraagt na afloop van de voorstelling een financiële bijdrage van de toeschouwers. Toeschouwers geven wat zij kunnen missen en wat zij de voorstelling waard vinden. Op deze manier zijn de voorstellingen voor iedereen betaalbaar.

De locatie kan wijzigen als gevolg van actuele (weers)omstandigheden. Houd daarom de website www.theaterterras.nl in de gaten of volg Theater Terras op Twitter (@TheaterTerras) of Facebook (www.facebook.com/amersfoortstheaterterras).

De voorstellingen
29 juni: Het Lied van André Manuel en Geert Hautekiet (BE/NL)
Muziektheater in de vorm van een roadmovie in een oude Opel Kadett.
Locatie: Prins Willem-Alexanderlaan, Bergkwartier.
Aanvang: 21.00 uur

13 juli: La vie tendre en cruelle des animaux sauvages van Compagnie Azeïn (FR) Nederlandse première
Fascinerende acrobatiek vol humor, wreedheid en tederheid.
Locatie: BRONpark, Victoriameer 51 achter 'bij Daphne in de kas', Vathorst.
Aanvang: 21.00 uur. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.
Vanaf 16.00 uur organiseert Theater Terras in het BRONpark gratis workshops acrobatiek voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. De workshops worden verzorgd door Circus Amersfoort.
Bij mooi weer is er om 19.00 uur een picknick in het gras, bij het water en de uitkijktoren. De picknick kost € 12,50 per persoon en er is plaats voor zestig personen. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar picknick@theaterterras.nl.

27 juli: Allez Allez, Roulez! van Griet Desutter (BE) Nederlandse première
Humoristisch verteltheater (vanaf 12 jaar) over de kermis, als metafoor voor het leven.
Locatie: Argonweg 15-17, Isselt
Aanvang: 21.00 uur

10 augustus: Ma bête noire van Thomas Chaussebourg (FR)
Woest, rauw en liefdevol danst een man samen met zijn Friese hengst in een kooi.
Locatie: MRC Marcroix (Bernhardkazerne), Barchman Wuytierslaan 198.
Voor toegang tot het kazerneterrein is een geldig legitimatiebewijs nodig. Er rijdt een pendeldienst naar de manege. De laatste pendeldienst vertrekt om 20.45 uur.

Voorafgaand aan en na afloop van de voorstellingen is de bar van Theater Terras geopend. Theater Terras serveert koffie, thee, frisdrank, wijn en Amersfoorts bier.

  17-06-2013

Ga terug