Fondsen steunen Theater Terras

De technische installatie van Amersfoorts Theater Terras krijgt een kwaliteitsimpuls dankzij subsidies van het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het VSBfonds draagt € 1.210 bij, het Prins Bernhard Cultuurfonds legt € 1.075 op tafel.

Met de gelden kan Theater Terras, dat in de zomer bijzondere voorstellingen op verrassende locaties organiseert, de eigen voorzieningen voor licht en geluid verbeteren. De investering vervangt een groot deel van de toenemende uitgaven aan huur voor technische installaties van de afgelopen jaren. De organisatie merkt steeds vaker dat de artiesten niet meer uit de voeten kunnen met de beschikbare basisuitrusting. Ook de aangescherpte veiligheidseisen voor locaties en apparatuur spelen een rol.

Theater Terras is bijzonder verheugd met de genereuze bijdragen van VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, zegt voorzitter Alfred Konijnenbelt: 'We investeren al enige tijd in de technische installatie. Dat stelt ons in staat om de voorstellingen beter te ondersteunen, wij hoeven minder materialen in te huren en houden per saldo dus meer geld over om uit te geven aan de voorstellingen zelf. Zo kunnen we ook de komende zomers inwoners van Amersfoort en omstreken overal binnen de stadsgrenzen op plekken te brengen waar ze niet eerder geweest zijn en tegelijkertijd omwonenden in aanraking te brengen met theater.'

Theater Terras rondt de aanschaf de komende winter af, zodat de nieuwe materialen voor licht en geluid volgende zomer volop kunnen worden gebruikt.

  13-10-2009

 VSBfonds
 Prins Bernhard Cultuurfonds

Ga terug