Deze zomer 3 bijzondere voorstellingen op verrassende locaties

Op 2 juli speelt de acrobatische groep Hirondelles hun voorstelling op het Jan van Riebeeckpad (terrein van het voormalig zwembad). Op 16 juli kunnen bezoekers naar Doble mandoble kijken op de Haydnstraat in de wijk Randenbroek. En op 30 juli is Sanne Clifford & Co te bewonderen met haar dans performance op de Kapelweg/Billitonstraat. Vanaf 20.00 uur is het terrein open, de hoofdact begint rond 21.00 uur en rond 22.00 uur zijn de voorstellingen klaar. Alle voorstellingen van Amersfoorts Theater Terras zijn vrij toegankelijk, en reserveren is niet nodig. Na afloop van de voorstelling kun je je bijdrage geven.

“Het was even spannend”, zegt Marc Defares, secretaris van de werkgroep Amersfoorts Theater Terras, “corona heeft ons aardig lang in de houdgreep gehouden. Gelukkig kregen we toch groen licht, en hebben we drie bijzondere voorstellingen weten te boeken, en mooie locaties gevonden in verschillende wijken van Amersfoort.” Amersfoorts Theater Terras bestaat al sinds 1988 en wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Professionele artiesten uit Nederland en buitenland brengen locatietheater voor iedereen. Met een afwisselend aanbod verrassen ze de inwoners van Amersfoort. Defares: “We brengen theater de wijken in. Zo bereiken we ook mensen die anders niet zo snel naar voorstellingen komen. We zoeken ook de samenwerking op in de wijken om zo de stad kleur te geven”.

2 juli: Hirondelles (Moda Domo) - Jan van Riebeeckpad (Liendert)
Hirondelles is een groep jonge, enthousiaste acrobaten die overal een uitdaging in zien en zich vooral toeleggen op het maken van voorstellingen met emotie.
Op de hiërarchische ladder van modehuis Moda Domo heeft iedereen zijn eigen taken en eigen ambities. Als alles dreigt mis te lopen, weten ze er dan met zijn allen een mouw of jurk aan te passen? De haute-couture kleding vliegt je om de oren in deze humoristische voorstelling met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglerie.

16 juli: Doble mandoble (La belle escabelle) - Haydnstraat (Randenbroek)
Wat kan er worden gedaan met eenvoudige trapladders? De tweeling van Doble Mandoble weten dit. De kunstenaars belichamen twee karakters met een identiek uiterlijk, maar met zeer verschillende karakters, en geven het publiek een vaardige demonstratie van het veelvuldige gebruik van dit absurde object. De voorstelling is een combinatie van humor en poëzie. Soms schetsen ze enkele onwaarschijnlijke figuren, soms een voorwendsel voor acrobatiek, de ladder heeft een ereplaats.

30 juli: Sanne Clifford & Co (Mind your step / Tweezaam 2.0) - Kapelweg/Billitonostraat (Lichtenberg).
Als maker gebruikt Sanne Clifford de tools en talen van dans, beweging, woorden en film en choreografeert ze deze in ontroerende verhalen of gesprekken. Deze manier van visual storytelling schept op verschillende manieren bruggen naar het publiek. Verhalen kunnen allerlei vormen en vormen hebben. Deze voorstelling zet je aan tot nadenken en zal nog lang in je hoofd blijven zitten.

  25-06-2022

Ga terug