Droog houden


Cees Wouda

Droog houden


Cees de Vries

Droog houden


Cees Wouda

In het Park van de Tijden ging het zaterdagavond vooral over water. Niet alleen of het weer roet in het eten zou gaan gooien, maar ook over de grote hoeveelheid water die nodig was om de voorstelling te laten plaats vinden. 

Daar was aan het begin van de middag de vrijwillige brandweer voor ingeroepen. De door Amersfoorts Theater Terras geprogrammeerde voorstelling ‘Île O’ van het Franse gezelschap ‘Barolosolo’ speelde voor ruim 400 bezoekers.  

Barolosolo: twee mannen die met gitaar, banjo, schellen en fluiten in en rond een groot bassin vooral probeerden om het droog te houden…althans die ene, want de andere muzikant had geen enkele moeite met een fiks nat pak. De voostelling ‘Île O’ is locatietheater dat uitstekend geschikt bleek voor jonge en oude kinderen. De acrobatische toeren en de net-niet-valpartijen zorgden voor vele lachsalvo’s. Drie kwartier lang vermaakten twee acteurs het toegestroomde publiek met muziek, waterworstelingen en vernuftig klimwerk. Soms plagerig, dan weer bloedserieus met zelfs een enkele keer een intiem moment. Uiteraard allemaal met de intentie om droog te blijven…althans dat is wat de menigte werd voorgehouden. 

 

Hoe het afliep? Tja…dat weten alleen degene die er zaterdagavond bij waren…

 

Na afloop speelde singer-songwriter Skimming Water nog een uurtje in de tent. Mooie melodieuze songs, prachtige soundscapes en daarmee een toepasselijke afsluiting van een bijzondere avond. 

 

Een speciaal dankjewel voor de vrijwillige brandweer van Amersfoort-Noord voor het vullen van het bassin en tanks en het OBV (Ontwikkelings Bedrijf Vathorst) voor de sponsoring. 

 

Op zaterdag 27 juli speelt ‘Studio Eclipse’ bij Openluchttheater Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 232. 

  13-07-2019

Ga terug