Hypnotiserend en adembenemend


Foto: Cees Wouda

Hypnotiserend en adembenemend


Foto: Cees de Vries

Hypnotiserend en adembenemend


Foto: Mets Julianus

Vijf dansers. Kaki broek, zwart shirt, zwarte schoenen. Hun voeten slepend over de betonnen platen op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Als een kudde dieren bewegend, zoekend naar vrijheid. Op pulserende muziek die steeds sneller en meeslepender wordt en de dansers opzweept. 

Absolute top

Zo’n 600 bezoekers keken ademloos toe bij de dansvoorstelling Fuera Fissa van Tango Sumo. Ze kwamen na afloop superlatieven te kort om deze voorstelling te omschrijven. Woorden als ‘hypnotiserend’, ‘adembenemend’, ‘fascinerend’ en ‘weergaloos’ werden gebruikt om te omschrijven hoe indrukwekkend de voorstelling was. Niet verwonderlijk want Tango Sumo behoort tot de absolute Europese top.

Prachtige beelden

Gelukkig hebben onze fotografen weer de meest prachtige beelden van deze betoverende voorstelling gemaakt. Een ruime selectie kun je bekijken op Facebook. De foto's zijn van Mets Julianus, Cees de Vries en Cees Wouda.

Op naar Spoffin!

Fuera Fissa was een mooie afsluiting van een reeks van vier bijzondere voorstellingen op verrassende locaties in de stad. Theater Terras zit erop voor 2018 en geeft het stokje door aan festival Spoffin dat van 23 tot en met 26 augustus in de binnenstad is te zien. 

  12-08-2018

Ga terug