2018: een verwarrend seizoen


Foto: Kaaos Kaamos

2018: een verwarrend seizoen


Foto: Loic Nys

2018: een verwarrend seizoen


Foto: Loïc Lastanlen

Het wordt een verwarrend seizoen bij Amersfoort Theater Terras. Met acrobaten die elkaar niet verstaan, een voorstelling waarin jij bepaalt wat er gebeurt (maar je buurvrouw ook!), een optreden waarbij je niet stil mag blijven zitten en dansers die de uitgang maar niet kunnen vinden. Ook in 2018 brengen we je weer vier bijzondere voorstellingen op verrassende locaties.

Babylonisch

Het Zweedse Kaaos Kaamos opent het seizoen op zaterdag 30 juni met ‘Babel, Glöm’. Deze zes acrobaten zijn beslist niet hetzelfde: ze spreken niet eens dezelfde taal. Kaaos Kaamos onderzoekt de spanning tussen jezelf zijn en samen zijn. 

 

Democratisch circus

Bij 'Le Cirque Démocratique de la Belgique' van Compagnie Pol & Freddy op 14 juli stem je als bezoeker mee over de vorm en inhoud van de voorstelling. Een humoristisch onderzoek naar de grenzen van de democratie en de dictatoriale neigingen van de meerderheid.

 

De Baron

En dan is er op 28 juli De Baron. De Baron is een storm in de Sahara, een dijkdoorbraak in Zeeland en een afbrokkelende muur in Israël. Stilzitten gaat niet en dansen mag tijdens deze muzikale voorstelling over reizen en hartverscheurende liefde. En de bar is open tijdens deze Nederlandstalige wereldrock.

 

Een gevecht voor dansers

Vijf dansers zijn op zoek naar een uitgang, in een ruimte die steeds kleiner lijkt te worden. Ze proberen te ontsnappen, weg te rennen en zich eruit los te maken. Fuera Fissa is een gevecht voor dansers, opgevoerd door Tango Sumo. Te zien op 11 augustus.

 

Rondom de voorstelling

We hebben een bar waar je een uur voor en na de voorstelling terecht kunt voor thee, koffie, frisdrank, wijn en bier. Ook IJs van Vitelli is weer present. Voor en na de voorstelling treedt steeds een lokale singer-songwriter op. Zo geven we Amersfoorts talent een kans.

 

Toegang: vrij

Alle voorstellingen beginnen om 21 uur. Je hoeft geen kaartje te kopen; we vragen je na afloop om een vrijwillige bijdrage. Die kun je kwijt aan een van de vrijwilligers met hun vrolijk gekleurde parasols.

 

Meer informatie

Kijk op de programmapagina voor een uitgebreide toelichting en voorproefjes van de voorstellingen.

  24-05-2018

Ga terug