Dwaalvuur was een meer dan geslaagd jubileumevenement


Dwaalvuur in Park Randenbroek, foto Cees de Vries

Dwaalvuur was een meer dan geslaagd jubileumevenement


Poort van Mascha Hornsveld, foto Cees Wouda

Dwaalvuur was een meer dan geslaagd jubileumevenement


De wandeling Gloeiworm van de Waterlanders, foto Cees de vries

Nu de rust enigszins is teruggekeerd, kijkt Theater Terras met voldoening en plezier terug op een prachtig weekend in Park Randenbroek. Circa 2000 mensen hebben Dwaalvuur bezocht. Van jong tot oud stonden ze in de rij te wachten op de winterse wandeling Gloeiworm van de Waterlanders. Dat was koud, maar zeker de moeite van het wachten waard.

Vrijdagavond zag het park er feeëriek uit met al die 1500 kaarsjes langs de paden, de verlichte bomen en de vuren. De wapperende overalls bij de poort gaven de entree al iets spannends en magisch. De reacties van het publiek en op social media waren positief: dank je wel voor deze mooie avond; sfeervol Dwaalvuur; lichtjesfeest in Park Randenbroek; betovering; dwalen, verwonderen, bezinnen; Je 40-jarig jubileum zó vieren op zo’n mooie plek als Park Randenbroek. Wauw!

Zaterdagavond leek het alsof de kaarsjes niet zouden blijven branden. De regen en wind waren vervelende spelbrekers. Maar toen het om 19.30 uur droog werd en de wind ging liggen, konden we alsnog de kaarsjes aansteken en bleven ze de rest van de avond branden. Ondanks het natte weer aan het begin van de avond kwamen toch nog zeker 1000 bezoekers hun huis uit om zich te warmen aan het vuur van Dwaalvuur. En daar heeft niemand spijt van gehad!

Wil je nog even terugkijken? Op Facebook hebben we een fotoalbum gemaakt.

Bedankt
Dwaalvuur is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de vrienden van Theater Terras, gemeente Amersfoort, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds en het A-fonds van De Amersfoortse Verzekeringen. Dank daarvoor.

Maar zonder de bijdrage van alle vrijwilligers hadden wij Dwaalvuur niet kunnen realiseren. Heel veel dank aan:

Mascha Hornsveld voor de aankleding van de poort en het bedenken van de dwaallichtjes.
Leerlingen van de Baander voor het maken van de dwaallichtjes.
De verschillende mensen en de firma Brandwacht die ons vuurschalen hebben geleend.
Iedereen die de moeite heeft genomen potjes voor ons te verzamelen.
De fotografen: Henry Krul, Joris Hol, Cees Wouda, Cees de Vries en Mets Julianus.
Iedereen die op vrijdag en/of zaterdag de kou heeft getrotseerd om ons te helpen met opbouwen en afbreken, publieksbegeleiding, het aansteken van de kaarsjes en al die andere taken die bij zo’n evenement komen kijken.

Glazen potjes naar een goed doel
De 1500 potjes zijn allemaal opgehaald en worden hergebruikt voor een goed doel. De mensen die ze nu hebben, gaan de potjes pimpen en tijdens Koningsdag op 27 april 2015 verkopen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Welk doel dat is, is nog niet bekend.

Theater Terras in 2015
We sluiten 2014 tevreden af en kijken uit naar de zomer van 2015. De programmering voor vier zomerse zaterdagavonden is in de maak, de onderhandelingen met artiesten lopen.

Theater Terras wenst je hele fijne feestdagen en een warm en boeiend 2015.
Noteer je alvast de zomerse data? De zaterdagen 4 en 18 juli en 8 en 15 augustus 2015 kom je ons weer tegen met bijzondere voorstellingen op verrassende locaties.

Tot ziens!

  24-12-2014

 Fotoalbum Facebook

Ga terug