‘Hoe gaaf kan een vuilnisbelt zijn? Zo gaaf dus!’


De Kift bij Smink op de afvalberg. Joris Hol

‘Hoe gaaf kan een vuilnisbelt zijn? Zo gaaf dus!’


Nababbelen bij Bar Van Zanten. Cees de Vries

‘Hoe gaaf kan een vuilnisbelt zijn? Zo gaaf dus!’


Met dank aan Smink, dat een mooie duin creëerde. Cees de Vries

Voor iedereen die de verleidingen van de Grand Départ in Utrecht en de dreigingen van naderend onweer kon weerstaan, was De Kift op de afvalbergen van Smink de moeite van de klim waard. ‘Een betoverende locatie’.

Zaterdagavond en zondagmiddag trad De Kift op bij Theater Terras op de afvalbergen van Smink, aan de rand van de stad. Daar waar je uitkijkt over de polder en de stad, de zon onder ziet gaan en de lichtjes van de stad als sterren aan de hemel lijken. Een bijzondere locatie voor onze eerste voorstelling van dit jaar. We zijn de Smink Groep dankbaar dat ze dit zo perfect gefaciliteerd hebben.

Zaterdag was een tropisch warme dag. Na de pittige klim de afvalberg op werd het publiek ontvangen met een natte theedoek ter verkoeling. Eenmaal boven werd de temperatuur snel aangenamer. De Kift speelde Bidonville tussen de pallets, oude fietsen en wasmachines voor ongeveer 350 mensen. ‘Feesten, feesten, feesten, feesten!’ werd er getwitterd. Na afloop was het nog lang gezellig bij Bar Van Zanten waar de Theater Terrasbiertjes gretig aftrek vonden.

Zondagmiddag bedreigde zwaar onweer Amersfoort, maar de buienradar garandeerde een trek langs de stad en dat bleek waar. De buien bleven ons bespaard, maar de wind joeg meedogenloos het zand over de berg. De Theater Terrastenten moesten opgebroken worden om wegwaaien te voorkomen. De Kift speelde voor een kleiner, maar enthousiast publiek. ‘Gezandstraald, maar wel een hele toffe voorstelling op een gave plek’.

Volgende voorstelling 18 juli
We kijken terug op een prachtige start van het seizoen. Onze volgende voorstelling is zaterdag 18 juli aan het Boer Bartpad in Hooglanderveen. Deze groene oase is het decor voor twee voorstellingen: Typo van Deux sans Trois en Tanztee van Georg Traber. De voorstellingen in Hooglanderveen worden mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.

  06-07-2015

Ga terug