Vileine bitcherigheid in Vathorst


Joris Hol

Vileine bitcherigheid in Vathorst


Herman Rensenbrink

Vileine bitcherigheid in Vathorst


Herman Rensenbrink

Het was wisselvallig weer en er was een WK-kwartfinale op televisie, maar desondanks kwamen ongeveer 150 mensen kijken naar de voorstelling (Un)breakable van de Belgische groep Les Triplettes. Ze gunden de drie karaktervolle dames een staande ovatie in het Park van de Tijden in Vathorst.

Dankzij een bijdrage van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst veranderde het Park van de Tijden in een terrein vol circuskunsten. Vanaf de start van de circusworkshops door Circusschool Amersfoort dreven de regenwolken voorbij en bleef het droog in het park. Steeds meer kinderen waagden een poging op de grote bal, met de jongleerstokken, de diabolo of de bordjes op een stokje.

De theedoeken wapperden vrolijk aan de waslijn terwijl mensen genoten van de goed verzorgde picknick. Met koffie van restaurant NIKKI of een ijsje van Vitelli wachtten zij na het eten op de voorstelling. Les Triplettes begon stipt op tijd om voor de WK-wedstrijd klaar te zijn. Jong en oud keek met ingehouden adem hoe een van de dames op spitzen over flessen liep, hoe er met messen werd gegooid, over glasscherven werd gelopen en hoe ze elkaar letterlijk in de haren vlogen. ‘Ik hou sowieso erg van acrobatiek,’ vertelde Ruth na afloop ‘maar die vileine ‘bitcherigheid’ tussen die meiden. Dat deden ze zó subtiel. Heel goed.’

De volgende voorstelling is een moorddadig spannende van Bris de Banane. Kom zaterdag 19 juli naar De Windroos, Wiekslag 102 in Liendert voor een avond griezelig veel plezier.

  06-07-2014

Ga terug