Jaarverslag 2010: Groots, druk, leerzaam

Tot drie keer toe ruim meer bezoekers dan verwacht, uitzonderlijke weersomstandigheden die een herhaling afdwongen en leerzame samenwerking met diverse partners binnen Amersfoort. Het seizoen 2010 had bijzondere kenmerken, constateert Theater Terras in het zojuist verschenen jaarverslag.

We begonnen op grote schaal, eind juni, met de komst van de productie Hominid van The Lunatics en Out of Hand Theatre. In het openluchttheater speelde deze groep drie avonden achtereen met ondersteuning door onze werkgroep. De eerste reguliere voorstelling aan de Gildenplaats van Les Colporteurs, begin juli, zorgde voor daverend enthousiasme bij het publiek. Een hevig noodweer maakte de week daarna een ontijdig einde aan het optreden van Makadam Kanibal, maar de artiesten lieten dit niet op zich zitten en zij namen begin september revanche. Operapubliek kwam aan zijn trekken bij de reizende voorstelling Pinocchio in love van het Ricciotti Ensemble en medio augustus gaven Irene van Geest en JY een bijzondere dubbelvoorstelling bij de Bosvijver van Birkhoven.
Foto’s en meer informatie over alle optredens staat in het volledige jaarverslag. U kunt het in digitale vorm hier raadplegen.
Als gevolg van een nieuwe organisatorische opzet is dit verslag onderdeel van de verantwoording van de stichting Zomertheater Amersfoort, de 'paraplu' boven festival Spoffin en de zomeravondvoorstellingen van Theater Terras.

  04-04-2011

Ga terug