Jaarverslag 2009 verschenen

Zonder enige overdrijving was 2009 een bewogen jaar constateert Amersfoort Theater Terras in het zojuist verschenen jaarverslag. Politiek, financieel en artistiek gebeurde er van alles dat de stad een reeks fraaie voorstellingen opleverde en het uitzicht op een heel nieuwe structuur voor de zomerfestivals.

Voor Theater Terras begon het seizoen met een boeiend optreden van Ex Nihilo bij de ruïnewoningen in Kattenbroek. We vervolgden met een intiem optreden van Rode Boom achter het erf van een wegdromende boerderij, emotioneel spektakel aan de rand van Vathorst, verfijnde esthetiek tussen de betonmolens en een meeslepende verteller in een paleis van een tuin. We sloten het seizoen af met de vierde editie van het internationaal straattheaterfestival dat we in samenwerking met de Keistadfeesten organiseren en dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende en populaire onderdelen van dit volksfestijn.
Bezuinigingen door de gemeente en de beslissingen van de festivals Etcetera en Keistadfeesten om hun huidige activiteiten te staken, waren voor Theater Terras reden om als voortrekker op te treden van een nieuw zomerfestival dat in 2010 zijn beslag krijgt.
Meer hierover in het jaarverslag, dat in digitale vorm hier te raadplegen is.

Het pdf-bestand kunt u openen met Adobe Reader.

  02-04-2010

Ga terug